Sidor

måndag 6 april 2009

det hårdare samhällsklimatet

FRA i all ära, de är dåliga nog, men detta tar nog pris..

Världen känns hårdare idag än vad den gjorde för bara tre år sen. Jag vet inte vad som hände, om det beror på att jag vuxit sen dess. eller om världen är lite kallare idag. Som att man försökte väga upp växthuseffekten med ett kallare samhällsklimat.

När jag växte upp så fanns det visst samhällstendenser som fick ryggraden att frysa till stundvis, men de var alltid långt bort, det var framtiden man pratade om. Man pratade om hur andra länder, långt bort, betedde sig. Man pratade då och då om att sverige också gjorde dumheter, men det nådde aldrig en själv. Sverige har länge sålt vapen lite hit och dit. Sverige har på senare tid också skickat trupper till krig. Men idag så krigar den svenska regeringen mot sin egen befolkning. Man kriminaliserar den största delen av befolkningen, man ger stora företag (privatpersoner) befogenheter som inte ens polis har. Man lagrar större delen av all kommunikation i stora datorer hos FRA.

När jag var liten så skämtade man och sa sånt som att all internettrafik lagrades och granskades centralt, man skämtade om det gamla sovjet och pratade om samhällen där man angav varandra, bara för att man var rädd att själv bli angiven.

Det är inte roligt längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar