Sidor

måndag 20 april 2009

hippie på 2000-talet

Piratrörelsen har många likheter med hippierörelsen.
Båda tycks vara ett decentraliserat försök att göra uppror mot rådande samhällssystem och rådande normer. Ingen av dem tycks vinna mark hos makthavare under sin levnadstid, men båda tycks ha massivt folkligt stöd.

De flesta anhängare till båda rörelserna verkar agera utifrån ett ogillande snarare än en gillande, man ogillar saker i det rådande samhället, men man har inget annat samhälle som man gillar istället. De flesta anhängare verkar agera utan någon bakomliggande idéologisk tanke. Men det finns de för vilka handling inte är allt.

Hippierörelsens musiker var de som spred budskapet den gången, nu är det en ny sorts aktivister som håller fanorna, nu är det bloggare, och andra sorters musiker som sprider ordet om piraternas revolution.

Men det finns en inre kärna av pirater, likadant som det fanns en inre kärna av hippies. och precis som då slåss de alla för samma sak, alla av idéologisk övertygelse, och precis som då är de väldigt många, precis som då har 98,8% av dem aldrig pratat med varandra.

Gratis media vore smidigt för mig, eftersom jag inte har en massa pengar. Men det finns oerhört många fler anledningar att vara pirat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar