Sidor

måndag 8 februari 2010

morgonfix

eftersom att jag börjat använda mig så mycket av trådbundet internet på min lapp nuförtiden har jag byggt in det i mitt uppkopplinsskript :) Jag har också, eftersom att det blev så många valmöjligheter gått över till att använda case istället för if för att göra koden mer lättläst. Det var vad jag spenderade helvtimman mellan 06.30 och 07.00 med att göra idag.

Jag hade gärna lagt ut koden här, men blogger bryter raderna så att det blir jätteknöligt att ta sig igenom den, och dessutom fungerar den inte så som den ser ut på blogger.

Eventuellt ska jag ta bort rootkontrollen i det och lägger ut skriptet i startupen, men jag är tveksam till om jag verkligen vill koppla upp mig innan jag loggar in, det skulle innebära att vem som helst kan koppla upp min dator mot internet, om de bara har fysisk tillgång.. Vi får se vad jag bestämmer mig för på den punkten.

En annan sak jag ska implementera någon gång är att man ska kunna välja vilken kryptering, om någon, man vill connecta mot, just nu går det inte att använda skriptet för att koppla upp sig mot någonting annat än wpa2-krypterade nätverk, och trådbundet så klart. Det innebär ett visst knöl ibland, men nästan allt är ju wpa2-krypterat idag.

Jag känner mig nördig.

1 kommentar:

  1. Haha, förstår att du var tveksam! Fick testa jättemycket innan jag var klar. Blev nästan galen ett tag. :P

    SvaraRadera